keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Juustoinen SalamiSipuliPiiras ♥






















Pohja : ( 20 cm ) 

 

30 g pehmeää voita
75 g juustoraastetta
40 g mantelijauhetta
n. 2 dl pofiberiä
1 kananmuna
suolaripsaus
1 tl leivinjauhetta

Nypi juustoraaste ja jauhot voihin,
lisää muna, suola ja
leivinjauhe.
Laita taikina jääkaappiin
tekeytymään noin tunniksi.
Taputtele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja
reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin
10 minuuttia ja
anna jäähtyä ennen täyttämistä.


Täyte :

150 g salamia kuutioina
2 punasipulia
1 purjosipuli
1 punainen chili
mausteina savupaprikajauhetta,
sinappijauhetta, timjamia, mustapippurirouhetta,
valkosipulirouhetta

Pilko täytteet ja
lisää mausteet.
Kuullottele hiljalleen voissa.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.


Kuorrutus :

100 g ricottaa
150 g juustoraastetta
1 kananmuna
½ dl kermaa
suolaa ja kuivattua yrttisekoitusta ripsaukset

Sekoita kuorrutuksen ainekset kunnolla ja
kaada täytteen päälle.
Paista piirasta noin puolisen tuntia
200 asteessa.

Anna vetäytyä kunnolla ennen
leikkaamista ja naattimista






15 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää jälleen kerran :) Tätä tarjotaan meillä seuraavaks kun vieraita tulee ja tarttee tehä suolanen piirakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi ♥ Ihana kuulla että innostaa tekemään ja
      kiitos paljon kommentista :)

      Poista
  2. Wau! Kuulostaa niin hyvälle, että tuota on kokeiltava. Mikä on ricotta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barbro ♥
      Kiitos kommentista ja
      kiva kuulla jos innostaa kokeilemaan :)
      Ricotta on italialaista herasta valmistettua tuorejuustoa ... halutessaan voipi korvata millä tuorejuustolla haluaa mutta
      ricotta on miun oma suosikki :)

      Poista
  3. On taas niin herkun oloinen piiras että nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina kommentista ♥
      Oli kyllä oikein maukas kokonaisuus :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Mellu ♥
      Ihanaa jos houkuttaa kokeilemaan,
      Kiitos kommentista :)

      Poista
  5. Tein tällä pohjalla kinkku-pinaatti-mozzarellapiirakan. Nyt en malta odottaa että se jähtyy :P Tämä piirakkapohja jää kyllä vakioksi minun keittiöön. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppiainen ♥
      Kiitos palautteesta ja
      mukava kuulla jos mieleinen pohja löytyi :) Ihanankuuloiset täytteet
      Siulla!

      Poista
  6. Aivan mahtava blogi ja upeita ohjeita! Blogistasi onkin tullut yksi ehdottomista suosikeistani. Tänään vuorossa tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu palautteesta ♥
      Ompa ihana kuulla ja ilahdutti kovin,
      sydämellinen kiitokseni :)

      Poista
  7. Tein tänään poikani 4.v "aikuisjuhliin". Maistui erinomaisesti, kiitos ohjeesta. Tein kaksinkertaisen annoksen 26cm irtopohjavuokaan. Pohjaan meni punaleima emmentaalia ja pinnalle punaleimaa ja mozzarellaraastetta. Lisukkeeksi salaattia. (herneenversoja, cantaloupe-melonia, aurinkokuivattua tomaattia, Lempi-salaatinsekoitusta, viinirypäleitä. Täytteeseen meni 150g valmiita salami-suikaleita ja Kotivaran Tapas-salamia 150g pienennettynä. Paprikaa en voi käyttää enkä pippureita. Mini myös ilman yrttisekoitusta mutta maistui silti erinomaisesti. (sinappijauhetta ja valkosipulirouhetta sentään meni. :) )
    Kiitos ohjeesta, synttärivieras tekee myös omiin juhliinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mare palautteesta ja ompa mukava kuulla että
      maistui ♥
      Ja ihanan kuuloinen salaatti Siulla lisukkeena, nams! :)
      Ja ilahduttaa kyllä että innostaa myös
      synttärivierasta tekemään :)

      Poista